2021. április 22., csütörtök

ZENETÖRTÉNET VI.

Kedves budavárisok! 

Ezen a héten újabb zenei csemegékkel készültem nektek, vágjunk is bele! 


Kedves 5.a!

Nemrég megszereztétek az alap tudást a reneszánsz fantasztikus zenei világáról, ma pedig a három leghíresebb zeneszerzőjével ismerkedtek meg.

A múlt héten már megosztott videóóra második felét szeretném, ha megnéznétek, és a feladatlapot is kitöltenétek. Aki ismét meghallgatná a zenéket, a PPT-n megteheti.

Ha a végére értek, elég egy "Kész" feliratot küldeni.

A jövő héten a tanév utolsó dolgozatát írjátok majd. Erre is lesz egy teljes hetetek, ehhez is használhattok bármilyen segédeszközt, de csak egyszer tölthetitek ki, így legyetek nagyon körültekintőek!

 

Kedves 6.a!

A mai alkalommal a három nagy bécsi klasszikus zeneszerző zseni közül az első úttörővel, Joseph Haydn életével és munkásságával ismerkedünk meg.

A videóóra végignézése és a PPT áttanulmányozása után kérlek töltsétek ki az alábbi feladatlapot!

 

Kedves 7.a!

Ma folytatjuk barangolásunkat a romantika korszakában, három híres zeneszerzővel szeretnélek megismertetni benneteket.

A videóóra megtekintése után érdemes a PPT-t is végignézni, majd döntsétek el, nektek a mai órán elhangzott zeneművek közül melyik tetszett a legjobban és miért! Rövid üzenetben várom a válaszaitokat DKT-n!

 

Kedves 8.a!

Titeket a XX. századi komolyzene világába kalauzollak el. A PPT végigolvasása és a zenei szemelvények meghallgatása után érdekelne a véleményetek: szerinted érthető a zene ilyen irányú változása vagy inkább elzárkózol a tonalitástól (vagyis a hangnemekben gondolkodó zene) egyre távolodó, XX. századi zenétől? Legalább 2-3 mondatban indokold a válaszod vagy írd le, milyen érzések kavarogtak benned a zenék hallgatása közben.

Válaszaitokat DKT-n várom. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése