2021. március 11., csütörtök

ZENETÖRTÉNET

Kedves budavárisok! 

A DKT hektikus működése miatt kivételesen itt is megosztom veletek a zenetöris PPT-ket, videóórákat. A kitöltendő feladatokat viszont csak a DKT-ba teszem fel. 


5. évfolyam: 

Kérlek benneteket, hogy nézzétek végig az alábbi videóórát (12. perctől elég, ami korábban hangzik el, azt már múlt héten megbeszéltük). A zenehallgatásokhoz a linkeket a videó alatt találjátok! 

Megosztom veletek a PPT-t is, azon belül a kék linkekre kattintva érhetők el a zenék. 

A DKT-n már megtalálható a Google Űrlap feladat, amit ha kitöltöttetek, a DKT-n csak egy rövid üzenettel és a feladat visszaküldésével jelezzetek! 


6. évfolyam: 

A DKT felületén már elérhető a Google Űrlap, amit kérlek töltseket ki! 

Ebben segítségetekre lesz a tankönyvetek 20. oldala és az órai PPT is. Ha végeztetek, küldjétek vissza a feladatot DKT-n egy "Kész" üzenettel!


7. a:

Nektek az alábbi zenehallgatásokat adom feladatul: döntsétek el, hogy Liszt Ferenc Mazeppa vagy Villa d'Este szökőkútjai című műve alapján készítetek illusztrációt, rajzot a zeneműről, a hallgatása közben tapasztalt érzéseitekről! A feladatot kérlek vedd komolyan, mert Anett néninek rajz órára is ezt a munkádat kell majd beadnod! Ha elkészültél, rajzodat mellékeld a feladathoz a DKT felületén!

A Mazeppa történetét az órai PPT-ben elolvashatod!


8.a:

Legutóbbi óránkon Mozart volt a témánk, ma Beethovenről mesélnék nektek. Tavaly készítettem a hatodikosoknak egy videóórát Beethoven életéről és muzsikájáról, ezt most veletek is megosztom.

A nektek szánt, kicsit eltérő PPT-t is elérhetővé teszem. Kérem, hogy a DKT-ban írjátok le pár mondatban, szerintetek ki volt a nagyobb zeneszerző, Mozart vagy Beethoven? Kíváncsian várom az érveléseiteket! 😊


Amíg a távoktatás tart, minden pénteken itt is megosztom veletek az adott hét ének feladatát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése