2021. március 26., péntek

ZENETÖRTÉNET III.

Kedves Budavárisok! 

A szünet előtti utolsó héten sem hagylak benneteket ének feladat nélkül! 😀


Kedves 5. évfolyam! 

Ezen a héten ti számot adtok eddig megszerzett ismereteitekről. Remélem mindenki naprakész tudást szerzett a középkor zenéjéről! A DKT-ba feltöltött feladatlapot kérlek körültekintően töltsétek ki, mert csak egyszer lesz rá lehetőségetek és a megszerzett pontjaitok alapján kaptok jegyet. 

Sok sikert a feladathoz! :) 


Kedves 6. évfolyam! 

Nektek a mai napra a barokk kor legnagyobb zeneszerzőjéről, Johann Sebastian Bach életéről és munkásságáról hoztam egy videóórát és PPT-t. Nála sokoldalúbb zeneszerző nem létezett a barokk korban, életét a véget nem érő munka és a családja töltötte ki. A videó végén pedig pár mondat erejéig kitérek Georg Friedrich Händel életére is. 

Ha végignéztétek a videóórát, töltsétek ki a DKT-ban elérhető feladatlapot, hogy lássam, valóban sikerült elsajátítani a tananyagot. 

A szünet utáni órán szeretném számon kérni a barokk korról szerzett tudásotokat, de nem kell megijedni: az órai házikhoz és a tavalyi távoktatáshoz hasonlóan egy hetetek lesz a dolgozat kitöltésére. 


Kedves 7.a! 

A mai alkalomra az olasz operairodalom legkiemelkedőbb alakjával szeretnélek megismertetni benneteket! Készítettem ehhez egy videóórát is. Ha végignéztétek, és a PPT-re is vetettetek egy pillantást, akkor a DKT-n elérhető feladatlap kitöltésével számot adhattok tudásotokról. 

A szünet után egy rövid dolgozatban számon szeretném kérni tőletek az eddig tanultakat (A romantika kezdetétől Verdi munkásságáig). Nem kell megijedni: egy teljes hét áll majd a rendelkezésetekre, hogy kitöltsétek a feladatlapot. 


Kedves 8.a! 

Veletek folytatjuk a romantika koráról tanultak átismétlését. A múlt órai, magyar zeneszerzőkről szóló PPT után most kicsit kitekintünk az európai színtérre, azon belül is nyugati irányba.  

A PPT végigtekintése és a zenei szemelvények meghallgatása után arra kérlek benneteket, hogy válasszatok ki egy zeneművet, ami tetszett, megszólított, érdekesnek vagy meglepőnek találtad. Választásod kérlek indokold egy 2-3 mondatos írásban a DKT felületén. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése